Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

07.04.2025 - 11.04.2025

PONIEDZIAŁEK WTOREK ŚRODA CZWARTEK PIĄTEK

Fusilli ze szpinakiem 260g

Szaszłyk z kurczaka 80g, ziemniaki 150g, mizeria ze śmietaną 100g

Klopsiki w sosie pomidorowym 100g, kasza 150g, buraczki czerwone 100g Kurczak w sosie śmietankowym z makaronem 260g, groszek zielony 100g

Kluski na parze z polewą jogurtowo owocową 260g

Kompot 150 ml Kompot 150 ml Kompot 150 ml Kompot 150 ml Kompot 150 ml
Alergeny: 1, 7 Alergeny:1, 7 Alergeny: 1, 3, 7 Alergeny: 1, 7 Alergeny: 1, 3, 7

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH

NIETOLERANCJE POKARMOWE

Podstawa prawna:

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

 

Alergen wg 

rozporządzenia

Produkty

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE  GLUTEN ( PSZENICA, 

ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES,  ORKISZ)

Mąka pszenna, tortowa, żytnia, płatki owsiane, płatki ryżowe, płatki jęczmienne,  otręby owsiane, otręby pszenne, pieczywo żytnie, pieczywo graham, kasza  (jęczmienna, manna, kukurydziana, jaglana, gryczana, pęczak) makaron (łazanki, durum, świderki, muszelka, spaghetti) bułka tarta, ryż

2. MLEKO

Masło, jogurt, maślanka, kefir, twaróg – ser biały, śmietana

3. JAJA

Jaja, biszkopty, krakersy, makaron jajeczny

4. RYBY

Ryby surowe, mrożone

5. SOJA

Pieczywo, fasola, groch, soczewica

6. SELER

Seler jako korzeń dodawany do zup i surówek, wędliny

7. GORCZYCA

Wędliny, produkty mięsne, przyprawy

8. NASIONA SEZAMU

Ziarno sezamowe, bułki, płatki śniadaniowe, rodzynki, żurawina

9. SKORUPIAKI

Brak

10. ORZECHY

Orzechy, wypieki, rodzynki, żurawina

11. DWUTLENEK SIARKI

Owoce suszone – szczególnie te które muszą zachować jasny kolor

np. morela

12. ŁUBINY

Brak

13.OERZESZKI ZIEMNE

Orzechy

14. MIĘCZAKI

Brak