Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

Udział klasy 4a w warsztatach edukacyjnych w ramach programu "Owoce i warzywa w szkole" oraz "Mleko i produkty mleczne"

  • 26-05-2025 8:00

Uczniowie klasy 4a, pod opieką p. wychowawczyni - Olgi Tomanek i p. Katarzyny Krysty, wzięli udział w wyjątkowych warsztatach edukacyjnych zorganizowanych w ramach ogólnopolskiego "Programu dla Szkół".

Celem zajęć było promowanie zdrowych nawyków żywieniowych, a także zwiększenie świadomości uczniów na temat roli warzyw, owoców oraz produktów mlecznych w codziennej diecie. Warsztaty odbyły się w atmosferze pełnej entuzjazmu i zaangażowania. Uczniowie nie tylko zdobyli cenną wiedzę, ale również uczestniczyli w ciekawych grach edukacyjnych, degustacjach.

Podczas spotkania uczniowie dowiedzieli się, jakie witaminy i składniki mineralne kryją się w marchewce, jabłku czy kefirze, a także dlaczego warto pić mleko i sięgać po jogurt naturalny. Prowadząca warsztaty zadbała o atrakcyjną formę przekazu, dzięki czemu dzieci z łatwością przyswoiły nowe informacje.

Oprócz cennej wiedzy uczniowie otrzymali fartuszki, czapki kucharskie, zdobyli umiejętność przygotowania  pysznej surówki jabłek i marchewki 😀