Udział klasy 4a w warsztatach edukacyjnych w ramach programu "Owoce i warzywa w szkole" oraz "Mleko i produkty mleczne"

Uczniowie klasy 4a, pod opieką p. wychowawczyni - Olgi Tomanek i p. Katarzyny Krysty, wzięli udział w wyjątkowych warsztatach edukacyjnych zorganizowanych w ramach ogólnopolskiego "Programu dla Szkół".
Celem zajęć było promowanie zdrowych nawyków żywieniowych, a także zwiększenie świadomości uczniów na temat roli warzyw, owoców oraz produktów mlecznych w codziennej diecie. Warsztaty odbyły się w atmosferze pełnej entuzjazmu i zaangażowania. Uczniowie nie tylko zdobyli cenną wiedzę, ale również uczestniczyli w ciekawych grach edukacyjnych, degustacjach.
Podczas spotkania uczniowie dowiedzieli się, jakie witaminy i składniki mineralne kryją się w marchewce, jabłku czy kefirze, a także dlaczego warto pić mleko i sięgać po jogurt naturalny. Prowadząca warsztaty zadbała o atrakcyjną formę przekazu, dzięki czemu dzieci z łatwością przyswoiły nowe informacje.
Oprócz cennej wiedzy uczniowie otrzymali fartuszki, czapki kucharskie, zdobyli umiejętność przygotowania pysznej surówki jabłek i marchewki 😀